Sök:
GREEN FIRST COLLECTION
designad av Giovannoni Design som är ett av de mest kända designföretagen på den internationella marknaden. De har tagit fram en serie salongsmöbler tillverkade av noll-milaskogsbruk, återanvänt aluminium och med biologiskt nedbrytbar klädsel.Stefano och Elisa Giovannonis salongskollektion är elegant utformad i svängt trä som med lätthet kan placeras var som helst i salongen. De stoppade stolarna med ett nätt men bekvämt ryggstöd vägs upp av pampiga träspeglar och schamponeringar utformade för kundens komfort och ingivelse av exklusivitet. Med ett generöst tilltaget keramikfat och smarta förvaringar underlättas det dagliga arbetet för salongens anställda.

HÅLLBAR LYX! 
I samarbete med Loreal Professional Products har Presence Paris tillverkat tre nya salongsinredningsserier med låg miljöpåverkan. Presence Paris vision är en lyxig, elegant och eko-hållbar salong med utseende, funktionalitet och intressanta detaljer som skapar en avkopplande och bekväm miljö för såväl kunder som personal. Först ut är Green First Collection designad av Giovannoni Design som är ett av de mest kända designföretagen på den internationella marknaden. Deras globala framgångar stärks här ytterligare genom inspirerande produkter tillverkade i en miljömässig hållbar produktion, de visar att design och dagens starka miljömässiga kriterier kan gå hand i hand. Stefano och Elisa Giovannoni har tagit fram en elegant kollektion av salongsmöbler i svängt trä utformade för att med lätthet kunna placeras var som helst i salongen. Stoppade stolarna med ett nätt men bekvämt ryggstöd vägs upp av pampiga träspeglar och schamponeringar utformade för kundens komfort och ingivelse av exklusivitet. Även användaren är påtänkt med ett generöst tilltaget keramikfat och smarta förvaringar för att underlätta det dagliga arbetet.

DET ÄR VÄRT MÖDAN.
Det finns många fördelar med en ”grön-salong”. Inte minst i fråga om minskade driftskostnader, utan faktumet att ett allt bredare segment engagerar sig i miljö och hållbarhet vilket gör en ”grön-salong” mer attraktiv för kunderna.

Green First Collection inväntar för närvarande Carbon Zero certifiering som enligt UNI ISO 14064-standard påvisar att inredningen har låg koldioxidpåverkan. Ett lätt sätt att visa skillnaden mellan Green First Collection och en traditionell salongsinredning för dina kunder och ett ypperligt sätt särskilja dig från dina konkurrenter.

Alla salonger kan omvandlas till en grön salong, inte bara genom att använda Green First möbler, utan genom att gör åtgärder som kraftigt kan minska miljöpåverkan. Våra inredare hjälper dig gärna med det arbetet och kan ge dig värdefulla råd om t.ex. golv som minskar bakteriehalten, LED belysning, luft reningssystem, sopsortering och mycket mycket mer.

Maletti Koncernen har i flera år undersökt material med låg miljöpåverkan och har partnerskap med företag som har världsledande positioner inom sin bransch, framför allt när det gäller miljö och hållbarhet. Resultatet är en uppsättning material som drastiskt har minskat miljöeffekterna från frisersalongsmöbler.

Stoppning
Stoppningen i serierna är BIOH, exklusivt för Maletti korncernen och är ett av de mest avancerade materialen för stol stoppning i termer av eko-hållbarhet. BIOH är ett nytt flexibelt polyuretanskummaterial som har utmärkta tekniska egenskaper där 2/3 av materialet består av soja polyoler.

Klädsel
Klädseln är gjord av en ny typ av eko-läder där endast 19 % kommer från petroleum. De resterande 81 % kommer från 30 % naturliga produkter och 51 % återvunnet material. Mjukgörare erhålls från naturliga vegetabiliska oljor och textilprodukterna är gjorda av naturliga fibrer utan tungmetaller i pigment eller under stabiliseringsprocessen. 

Klädseln kan även vara av torktumlat linne från ekologiska odlingar med noll körsträcka, processen gör den vattentät och friktionsresistent. Tack vare tumlar processen behövs enbart en tunn PVC-film över linnet som appliceras genom en slagprocess likt ett slagverk på en trumma. Det torktumlade linnet är exklusivt för Maletti koncernens möbler till frisersalonger.

Hårdvara
Fötterna är gjorda i 100 % återvunnet aluminium och träet som används till ramen kommer från skogsbruk med noll körsträcka.
Limmet som används är klass E "lim med mycket lågt innehåll av formaldehyd och den skyddande färgbeläggningen är eko-hållbar färg.

Tillbehör
Duschhuvud på tvättstället är försedd med flödesreducering upp till hela 30 %. 

Belysning
Speglarna är upplysta av lysdioder som ger stora besparingar på el och mindre miljöpåverkan av uppvärmning. Lysdioder med lång livslängd minskar både ekonomiska och miljömässiga kostnader.

Förpackningar
Alla produkter förpackas med återvunnet material och material från grödor som inte är del av den mänskliga näringskedjan.

Produktion
I Scandiano (RE), nära de nuvarande huvud kontoret har Maletti koncernen skapat en ny state-of-the-art fabrik där inredning kommer att produceras med eko-hållbara gränsvärden.

Termen ”state-of-the-art” syftar till att fabriken ligger i framkant inom hållbar produktion. Några exempel är solceller som gör den elektriska produktionen självförsörjande, ett vattenåtervinningssystem som ger mycket begränsad påverkan på vattennätet och en allmänt låg energiförbrukning genom kombinerad teknik mellan isolering, luft system och golvvärme som leder till en positiv energibalans.
Tack vare ”state-of-the-art” konceptet har fabriken fått den prestigefyllda Carbon Zero certifieringen som i enlighet med UNI ISO 14064-standarden verifierar minskningen av koldioxid.